Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου



Γλώσσα

Προχωρήσαμε σε κείμενο με αφήγηση. Πρόκειται για απόσπασμα από το "Γύρο του κόσμου σε 80 μέρες" του Ιούλιου Βερν. Καλό είναι τα παιδιά να διαβάσουν κάποια από τα μυθιστορήματα του Βερν, όπως είναι "Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες", "20 χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα", κτλ.


Εδώ μπορείτε να δείτε την παρουσίαση που είδαμε στην τάξη (την παρουσίαση επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός Γιάννης Σουδίας).

 



Μια δημιουργία των Romain Pergeaux και Alex Profit. Για να δημιουργηθεί αυτό το βίντεο, χρειάστηκαν μόλις 3 εβδομάδες και το οδοιπορικό μας ξεναγεί στα εξής μέρη : Λονδίνο, Κάιρο, Mumbay, Χονγκ Κονγκ, Τόκιο, Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη και τερματίζει ξανά στο Λονδίνο.




Επιλέξετε κάποια από τα βιβλία του Βερν για να τα αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να τα διαβάσετε

 


 




 Μαθηματικά:
Διορθώσαμε το φυλλάδιο με την αξία θέσης ψηφίου σε μεγάλους αριθμούς. Αύριο θα κάνουμε μια μικρή αξιολόγηση η οποία θα είναι παρόμοια με κάποιες από τις ασκήσεις που έχουμε ήδη λύσει στα φυλλάδια και στο βιβλίο.

Ιστορία:
Ξεκινήσαμε το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας της Στ’ τάξης.  Η πρώτη μας εργασία είναι να βρούμε πληροφορίες για ένα σημαντικό πρόσωπο της εποχής και να τις παρουσιάσουμε στο τετράδιο της ιστορίας.Αυτό θα γίνει στο εργαστήριο πληροφορικής με τα παιδιά στο επόμενο μάθημα.



Μαθήματα
1. Προετοιμάζομαι για τη μικρή αξιολόγηση στα μαθηματικά
2. Ελληνικά τετράδιο - περίληψη
3. Γεωγραφία: σελ. 17-22 ανάγνωση και τελευταία άσκηση στη σελ. 22