Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου


Γλώσσα:

Ξεκινήσαμε με επανάληψη στους χρόνους του ρήματος και τις καταλήξεις του ενεστώτα. Ασχοληθήκαμε με τη ζωή στις πολυκατοικίες. Διαβάσαμε το κείμενο και βρήκαμε αιτίες που μπορούν να ενοχλήσουν τους ένοικους μιας πολυκατοικίας και να δημιουργήσουν εντάσεις. Συγγράψαμε ένα κώδικα συμπεριφοράς για τη ζωή στις πολυκατοικίες, έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και διατυπώσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ζωής στην πολυκατοικία. Τα παιδιά επέλεξαν αν θα ήθελαν να μείνουν στην πολυκατοικία ή όχι και γιατί (επιχειρηματολογία).

Και ένα χιουμοριστικό βίντεο....





Μαθηματικά:

Ασχοληθήκαμε με την ισοδυναμία κλασμάτων. Πρόκειται για κλάσματα που έχουν την ίδια ποσότητα, αλλά την εκφράζουν με διαφορετικά κομμάτια.




Σύντομα βρίσκουμε ισοδύναμα κλάσματα πολλαπλασιάζοντας ή διαιρώντας τον αριθμητή και τον παρονομαστή ενός κλάσματος με τον ίδιο αριθμό. Παράδειγμα:




ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!

1. Πάτησε"START" για να ξεκινήσεις.
Ταίριαξε τα ισοδύναμα κλάσματα κάνοντας κλικ πάνω στο καθένα.





2. Πάτησε"START" για να ξεκινήσεις.
Συμπλήρωσε τον αριθμητή και πάτα "ΟΚ" για να φτιάξεις ένα ισοδύναμο κλάσμα.
Για να συνεχίσεις πάτησε "New Example".





3. Διάλεξε από το κάτω μέρος της οθόνης τι θα μοιράσεις. Σύρε με το ποντίκι σου στους μαυροπίνακες αριθμούς και φτιάξε ισοδύναμα κλάσματα. Δες κάτω από τους μαυροπίνακες αν η αξία των κλασμάτων που έβαλες είναι η ίδια.


4. Κοίταξε ποιο είναι το κλάσμα ψηλά και βρες ισοδύναμα κλάσματα.




Μαθήματα:

1. ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
2. Τετράδιο ελληνικών (πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα ζωής στην πολυκατοικία)
3. Θρησκευτικά ασκήσεις 3,4 στη σελ. 44
4. Μαθηματικά τετράδιο οι ασκήσεις με το διαιρετέο, το πηλίκο, το υπόλοιπο και το διαιρέτη και βιβλίο σελ. 79, όχι τη ΣΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου