Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου

Γλώσσα

Σήμερα το ποίημα που επεξεργαστήκαμε ήταν το Σκιάχτρο. Δώσαμε ιδαίτερη σημασία στο σχήμα λόγου που ονομάζεται προσωποποίηση και πώς κάνει το κείμενο πιο ενδιαφέρον και ζωντανό. Βρήκαμε περιπτώσεις όπου οι συγγραφείς χρησιμοποιούν την προσωποποίηση και σε άλλα λογοτεχνικά έργα και παραμύθια.  Συζητήσαμε για την αξία της φιλίας, της αλληλοβοήθειας, του σεβασμού, της συγχώρεσης, της κατανόησης.   Αναφερθήκαμε στους τρόπους με τους οποίους σχετίζεται το ποίημα με την ενότητα "Η ζωή έξω από την πόλη".

Η ιστορία ενός... διαφορετικού σκιάχτρου που ήθελε να αποκτήσει φίλους. Το πολυβραβευμένο αυτό animation είχε, μεταξύ άλλων, προταθεί για Oscar το 2005.  To σκιάχτρο συμβολίζει τη φιλία, την κοινωνικότητα, την αποδοχή της διαφορετικότητας ...

Μαθηματικά
Ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση της 3ης ενότητας. Προχωρήσαμε στους πρώτους και σύνθετους αριθμούς. Πρώτοι ονομάζονται οι αριθμοί που είναι γινόμενο μόνο δύο παραγόντων (του 1 και του εαυτού τους). Σύνθετοι ονομάζονται οι αριθμοί που είναι γινόμενο περισσότερων από δύο παραγόντων.



Ιστορία
 Επανάσταση στη Στερεά Ελλάδα

Αθανάσιος Διάκος, ο νέος Λεωνίδας




Μαθήματα:
1. Μαθηματικά σελ. 71
2. Ανάγνωση και ορθογραφία σελ. 7
3. Ιστορία (ερώτηση στο τετράδιο)
4. Φέρνω 6 ευρώ για το σινεμά
5. ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ !!!!!!!!!
7. Τετράδιο εργασιών σελ. 50



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου