Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου

Γλώσσα

Σήμερα ασχοληθήκαμε με το κείμενο "Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες" και συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της υπαίθρου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.



Είδαμε τον τρόπο που δομείται ένα άρθρο (πού, ποιός, πότε, πώς, γιατί - αιτίες, προβλήματα, κίνδυνοι, τρόποι αντιμετώπισης).  Επίσης είδαμε τον τρόπο παρουσίασης ενός άρθρου (τίτλος, εικόνα, λεζάντα στην εικόνα, κείμενο σε στήλες).

Μαθηματικά
Κάνετε κλικ στην εικόνα για να παίξετε ένα παιχνίδι με πρώτους και σύνθετους αριθμούς (prime=πρώτος αριθμός, composite= σύνθετος αριθμός)

http://www.sheppardsoftware.com/mathgames/numbers/fruit_shoot_prime.htm



Αναλύσαμε τους αριθμούς σε γινόμενα πρώτων παραγόντων με το δεντροδιάγραμμα και τη διαίρεση.  Ανακαλύψαμε ότι οι πρώτοι αριθμοί είναι πολύ χρήσιμοι, αφού μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε όλους τους παράγοντες ενός σύνθετου αριθμού και να μην ξεχάσουμε κάποιους.
Παράδειγμα 1:  Αναλύσαμε το 12 σε γινόμενο πρώτων αριθμών με τη βοήθεια του δεντροδιαγράμματος.  Βρήκαμε ότι το 12 = 2Χ2Χ3. Μπορούμε να βρούμε όλους τους παράγοντες που μας δίνουν  γινόμενο το 12.  Από το 2Χ2Χ3 έχουμε 4Χ3.  Επίσης έχουμε 2Χ2Χ3 οπότε 12 = 2Χ6.  Άρα οι παράγοντες του 12 είναι το 2, το 3, το 4, το 6, το 12 και το 1.


Κάνε κλικ στην πιο κάτω εικόνα για να παίξεις ένα παιχνίδι με ανάλυση σε πρώτους παράγοντες

http://www.teacherled.com/resources/primefactors/primefactorload.html


Μαθήματα

1. Ανάγνωση σελ. 8 και 9
2. Ορθογραφία (λεζάντα της φωτογραφίας)
3. Μαθηματικά τετράδιο
4. Φέρνω 6 ευρώ για το σινεμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου